Verwarming

GASWANDKETELS

GASWANDKETELS

Verwarmen met aardgas is één van de meest voorkomende vormen van stoken. Bovendien is een gaswandketel compact, zuinig, onderhoudsvriendelijk én veilig. Stook je met butaan en propaan dan kunnen de meeste wandketels omgezet worden naar jouw type gasverwarming. Het aanbod van cv-ketels is zeer uitgebreid en divers, daarom gaat Griffin Sanitair samen met u op zoek naar de juiste verwarmingsketel voor jouw budget en woonsituatie. Ook voor de wettelijke 2-jaarlijkse onderhoudsbeurt en herstellingen van verwarmingsketels op gas kun je bij ons terecht. Griffin is een gehabiliteerd technicus.
WARMTEPOMPEN

WARMTEPOMPEN

Waarom betalen voor de productie van verwarming en sanitair warm water als je de nodige energie zelf kunt produceren? Een warmtepomp haalt warmte van lage temperatuur uit de natuur en geeft die warmte op een hoge temperatuur af in de woning. Een warmtepomp heeft maar voor een kwart van haar verbruik elektriciteit nodig. Een milieuvriendelijk alternatief dus voor klassieke verwarmingsinstallaties die al hun energie uit (fossiele) brandstoffen halen. Het correct berekenen en plaatsen van een warmtepomp is enkel weggelegd voor gespecialiseerde vaklui in het bezit van een bekwaamheidsattest. Ook hiervoor ben je bij Griffin Sanitair aan het juiste adres. Zowel bij nieuwbouw als renovatie vinden we de juiste oplossing om jouw energiefactuur te doen dalen. Bovendien krijgt wie een warmtepomp laat installeren door een gecertificeerd installateur een premie van de Vlaamse Overheid.
SOORTEN VERWARMING

SOORTEN VERWARMING

De geproduceerde warmte afgeven aan de woning kan op verschillende manieren: De meest gekende manier is natuurlijk via paneelradiatoren die door middel van straling en convectie de ruimte gaan opwarmen. Radiatoren zijn goedkoper in aankoop en plaatsing maar vragen een hogere stooktemperatuur en dus een hogere stookkost. Een zuinigere en esthetischere manier van verwarmen is vloerverwarming, deze geeft dmv straling zijn warmte af via verschillende circuits onder de grond. Het spreekt voor zich dat de warmteafgifte veel beter verdeeld is over de woning en bovendien heeft dit systeem een veel lagere stooktemperatuur nodig dan klassieke paneelradiatoren. Vloerverwarming wordt zeer vaak gecombineerd met de installatie van een warmtepomp. Een derde manier is via convectoren, vaak gekozen omdat ze makkelijk in te bouwen zijn in vloer of kast. Door de geringe waterinhoud warmen deze snel op en koelen ook weer snel af. De opbouw convectoren zijn aan een opmars bezig, deze werken net als vloerverwarming op lage temperatuur en kunnen indien nodig via een boost functie snel hun warmte afgeven.