Ventilatie

Uw huis goed isoleren en zuinig verwarmen is zeer belangrijk in het kader van duurzaam bouwen en wonen. Maar een huis moet ook kunnen ademen om alle vervuilde lucht van de bewoners en hun activiteiten weg te voeren. Daar komt een goed werkend ventilatiesysteem bij van pas. Wanneer je voldoende ventileert voorkom je schimmel en vocht in de woning. Bovendien is een gecertificeerd ventilitatiesysteem een grote meerwaarde voor E-peil-verlaging.
Ook hier zijn er weer verschillende systemen op de markt. Griffin Sanitair bekijkt welke ventilatie best bij jouw en je woning past.

C-SYSTEEM

C-SYSTEEM

Een C-systeem werkt via een natuurlijke toevoer (openingen in venster) en een mechanische afvoer. Alle vochtige ruimtes (keuken, badkamer, toilet, wasplaats) worden geventileerd alsook de slaapkamers. Via een vraag gestuurde ventilatie box worden vocht en co2 in de lucht gemeten en per ruimte gepast afgevoerd.
D-SYSTEEM

D-SYSTEEM

Een D-systeem ventileert niet alleen vochtige ruimtes, deze gaat ook verse buitenlucht mechanisch gaan inblazen in de woonruimtes en de slaapkamers. Bovendien recupereert het de warmte van de afgevoerde lucht en gaat het terug in de woning gaan blazen. Een D-systeem biedt je een goed gebalanceerde lucht in-en uitstroom en je hebt geen vensteropeningen nodig om verse lucht binnen te laten.
E-SYSTEEM

E-SYSTEEM

Met het gloednieuwe Systeem E+ systeem heb je uiterst energiezuinige oplossing waarbij vraaggestuurde ventilatie intelligent gecombineerd wordt met een lucht/water warmtepomp. Dankzij dit systeem zorg je niet enkel voor een gezonde en comfortabele ventilatie, maar geniet je tevens van sanitair warm water en laagtemperatuur-ruimteverwarming het hele jaar door. Bovendien voldoe je hiermee aan de wettelijke verplichtingen van gebruik van hernieuwbare energie die van toepassing zijn voor bouwvergunningen vanaf 1 januari 2014. Systeem E+ ® zorgt ook voor een aanzienlijke E-peil daling van je woning tot -37 E-punten.